Sardienen met granny smith en groene kruiden

Sardienen met granny smith en groene kruiden

Ingrediënten

2 blikjes Cocagne Portugese sardienen zonder graat en zonder vel
1/2 granny smith appel
1 citroen
6 kerstomaatjes
2 jonge uien
4 augurken
1 theelepel kappertjes
10 hazelnoten
1 eetlepel witte wijnazijn
1 eetlepel koriander
1 eetlepel bieslook
1 eetlepel kervel
Peper en zout

Voorbereiding

1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
2. Open de blikjes en doe de sardienen met de olie in een kom.
3. Schik de hazelnoten op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ze lichtbruin. Haal ze uit de oven, laat ze afkoelen en rol ze in uw handen tot de schil loslaat. Hak de hazelnoten in grove stukjes.
4. Hak de kappertjes, augurken, jonge uien en groene kruiden fijn. Meng ze met de sardienen.
5. Snijd de granny smith in dunne reepjes en besprenkel ze met citroensap. Bewaar een paar reepjes voor de garnering en meng de rest door de sardienen.
6. Snijd de kerstomaatjes in vieren en voeg ze toe aan het mengsel.
7. Voeg de witte wijnazijn toe aan de sardienen en breng het mengsel op smaak met zout en zwarte peper.
8. Garneer de lege blikjes met de salade en garneer het geheel met de gehakte hazelnoten en groene kruiden.
9. Serveer met witbrood, gezouten boter en Belgisch bier Blanche de Namur.

BRON: BAPAS BEERPAIRING ACADEMY – BAPAS.BE